Advocaat

mr Ben van Meurs

E-MAIL
vanmeurs@kampsvanbaar.nl
TELEFOON
046 - 420 56 60
Procederen is een vak apart 

Ik ben een ervaren procesadvocaat. Specifiek in hoger beroep, maar ook bij de rechtbank. Procederen kan noodzakelijk zijn, terwijl het soms verstandiger is een procedure te voorkomen. Ik denk daarom in pragmatische oplossingen, met of zonder procedure, en adviseer over de juiste strategie en het vergroten van uw eigen kansen. Want uiteindelijk draait alles om het creatief -en vooral effectief- oplossen van juridische problemen.

Ik ben sinds 2003 werkzaam in de advocatuur. Eerst als jurist, later als advocaat. Mijn aandacht gaat nu in het bijzonder uit naar vastgoed- en naar arbeidszaken, inclusief pensioen en grensarbeid. In 2008 rondde ik succesvol de PALA arbeidsrecht specialisatieopleiding af. Sindsdien geef ik regelmatig lezingen over actuele onderwerpen. Ook publiceer ik geregeld; mijn blog over de verboden staking bij VDL Nedcar werd zelfs genomineerd voor de Magna Charta Publieksprijs Arbeidsrecht 2019.

Daarnaast ben ik uw aanspreekpunt voor alle Duitse zaken. Ik spreek namelijk vloeiend Duits, studeerde aan het toonaangevende instituut van Dr. Grannemann en slaagde in 2014 voor het examen voor Rechtsanwalt in Duitsland.

Ik bewijs dat procederen, adviseren en humor prima samengaan. En dat je naast een gedreven advocaat ook een betrokken vader en familieman kunt zijn. Iets waar ik bewust voldoende tijd voor vrijmaak. Net als voor mijn streven een eigen rozentuin aan te leggen.

Ben van Meurs heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht

  • Collectief ontslag
  • Internationaal arbeidsrecht
  • Medezeggenschap
  • Pensioenen

Vastgoedrecht

  • Bouwrecht
  • Burenrecht
  • Erfdienstbaarheden

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Wilhelminastraat 25, 6131 KL Sittard
046-4205660
info@kampsvanbaar.nl

Volg ons op: